Leírás
Ádám testvér (1898–1996) tizenkét évesen került a délnyugat-angliai Buckfasti Apátságba, huszonegy évesen pedig átvette az apátság méhészetének irányítását. Az ekkor a szigetország méhészeteit letaroló légcsőatkakór elleni reménytelennek tűnő küzdelem közepette rájött, hogy a megoldást egy olyan méh létrehozása jelentheti, amely képes ellenállni a betegségnek. Innen indult aztán az a tenyésztői munka, mely a méhek előnyös tulajdonságai mentén folyamatosan bővült, és aminek az eredményét ma Buckfast méhként ismerjük. Ádám testvér mint világszerte elismert méhtenyésztő rendíthetetlen céltudatosságával és áldozatkészségével, egy élet megfeszített munkásságán keresztül írta be magát a méhészet történelmébe. A Méhészet a Buckfasti Apátságban 1975-ben jelent meg. A közel hatvan év szakmai tapasztalatait összegző kötetben általános méhészeti ismeretekről, az apátságban kialakult méhészeti technológiáról, anyanevelésről, valamint méhtenyésztésről olvashatunk, számos személyes példával és emlékkel kiegészítve a szerző részéről. Ezenkívül a kiadvány egy többféle mézbor elkészítéséhez alkalmas, részletes leírást is tartalmaz.