Tejsav 80% 1L

termékkód: 5613

3500 Ft

Tejsav 80% 1L

Leírás

A tejsav természetes anyag, amely nem halmozódik fel a viaszban. Az atka elleni hatása eléri a 96-99%-ot. Ez a hatás az ismert szerekhez viszonyítva igen magas, és a kísérletek alapján kimutathatóan igen egyenletes.
A felhasználás javasolt időpontja október-november, amikor a méhcsalád fiasításmentes. A külső hőmérsékletnek 5 °C környékén kell lenni. Lényeges, hogy a méhek ne repüljenek a kezelés időszakában!

A tejsavat vízzel, (lehetőleg desztillált vízzel) kell 15 %-os töménységűre hígítani. 1L 80%-os tejsavhoz adjunk 5,3 liter desztilált vizet, hogy megkapjuk a kívánt 15%-os töménységű oldatot. Az így felhígított tejsavból 8-15 ml-t kell léputcánként bejuttatni.  A kezelést 7 nap után meg kell ismételni. A kezelés hatása egy nap múlva kezd mutatkozni, ekkortól növekszik az atkák elhullása. A tejsav főleg záró kezelésként alkalmazandó, de a fiasításos időszakban is kifejti hatását. Ekkor 4-5 kezelést kell, alkalmazni, 5-7 naponta. VIGYÁZAT a tejsavas kezelés a nyílt fiasítást nagyban károsítja!